tisdag 24 februari 2009

Liv och lust

Barn och fritidsprogrammets kulturvecka

Lindeskolans övergripande temaarbete innefattar Demokrati och solidaritet, Sex och samlevnad och ANT-frågor. Temaarbetet som går under namnet livsviktigt kan uppfattas på många olika sätt.

På BF:s kulturvecka ”liv och lust” kunde eleverna välja att jobba med mat, konst, skapande, musik, dikter, noveller, film eller dokumentation av veckan. Alla ska ha som mål att få med liv och lust i de olika aktiviteterna. Under veckan så får eleverna gå och dansa vals och foxtrott i gymnastiksalen. Några av Barn och fritidseleverna håller nu på att göra filmer om liv och lust som de representerar på många olika sätt. Vi gick nyss igenom en sal där några elever var i full gång med filmandet. Där satt det en kille med ballonger under tröjan som föreställde bröst. Man kan då fråga sig hur eleverna egentligen uppfattar temat ”Liv och Lust” -passion. Syftet med Liv och lust temat är att eleverna skall kunna ta personliga ställningar och fatta egna beslut i frågor som rör sex och samlevnad.

Målet för BF eleverna är att de ska utveckla och träna sin förmåga att arbeta i nya grupper. Även att våga bjuda på sig själv, att kunna lyssna på andra, att jobba vidare när man har kört fast, att ha tålamod och att kunna kompromissa vilket kan anses som just, livsviktigt!



Här sitter elever skapar.




Filminspelning pågår, haha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar